Formy

karbowana

Foremka aluminiowa karbowana do babki wiedeńskiej

Forma służąca do wypieku klasycznej babki wiedeńskiej zwanej także babką piaskową. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji. W ofercie posiadamy formy z kominkiem lub bez kominka.

Formy nie posiadają żadnych łączeń, wykonane są metodą wyoblania

Standardowe wymiary:

  • – 0,09kg ( 90x60mm)
  • – 0,125kg (105x60mm)
  • – 0,25kg (140x65mm)
  • – 0,50kg (155x80mm)
  • – 0,75kg (170x95mm)

drożdżowa

Foremka aluminiowa do babki drożdżowej

Forma służąca do wypieku babki drożdżowej. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji.
W ofercie posiadamy formy z kominkiem lub bez kominka.

Formy nie posiadają żadnych łączeń, wykonane są metodą wyoblania.

Standardowe wymiary:

  • – 0,25kg (140x85mm)
  • – 0,50kg (160x90mm)
  • – 0,75kg (130x130mm)

babeczki

Foremki do babeczek aluminiowe

Forma służąca do wypieku babeczek lub tartaletek, wykonana z aluminium.
Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji.

Standardowe wymiary:

  • – Foremka Babka 35 (średnica 35mm)
  • – Foremka Babka 50 (średnica 50mm)
  • – Foremka Babka 70 (średnica 70mm)
  • – Foremka Babka 90 (średnica 90mm)
  • – Foremka Babka 100 (średnica 100mm)

ponczowka

Pończówka

Forma służąca do wypieku ciastek z dziurką, wykonana z aluminium. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji.

Formy nie posiadają żadnych łączeń, wykonane są metodą wyoblania.

Standardowe wymiary:

  • – oponka 200x60mm
  • – tęczówka 120×60mm
  • – duża 85×35mm
  • – mała 55×35mm

tarta

Forma do wypieku tarty

Forma służąca do wypieku tarty wykonana z aluminium.
Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji.
Wysokość rantu 2,5cm.

Standardowe wymiary:

  • – średnica 150mm
  • – średnica 180mm
  • – średnica 200mm
  • – średnica 250mm

aluminiowa do chleba

Foremka aluminiowa do wypieku chleba

Forma służąca do wypieku chleba lub wielu produktów cukierniczych. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło.

Formy wykonane są ze skosem w celu łatwiejszego wyjmowania produktu z formy. Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm; 1,5 mm; 2,0mm.

Standardowe wymiary:

  • – 1,5kg (350x100x70mm)
  • – 1,2kg (320x100x70mm)
  • – 0,8kg (250x100x70mm)
  • – 0,5kg (210x100x70mm)
  • – 0,4kg (170x90x70mm)

Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

stalowa do chleba

Foremka stalowa do wypieku chleba

Forma służąca do wypieku chleba. Długo zachowuje ciepło, nie wygina się podczas pieczenia, wymagają wypalania.

Formy wykonane są ze skosem w celu łatwiejszego wyjmowania produktu z formy.
Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,6mm; 0,8mm.

Standardowe wymiary:

  • – 1,5kg (350x100x70mm)
  • – 1,2kg (320x100x70mm)
  • – 0,8kg (250x100x70mm)
  • – 0,5kg (210x100x70mm)
  • – 0,4kg (170x100x70mm)

Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

nierdzewna do chleba

Forma ze stali nierdzewnej do wypieku chleba

Forma służąca do wypieku chleba.
Forma łącząca ze sobą zalety klasycznej formy stalowej oraz aluminiowej. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, bardzo odporna na uszkodzenia mechaniczne, długo się nagrzewa i oddaje ciepło. Łatwa w utrzymaniu czystości, blachę można myć w zmywarkach.

Formy wykonane są ze skosem w celu łatwiejszego wyjmowania produktu z formy.
Formy są gięte i spawane.
Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,6mm; 0,8mm.

Standardowe wymiary:

  • – 1,5kg (350x100x70mm)
  • – 1,2kg (320x100x70mm)
  • – 0,8kg (250x100x70mm)
  • – 0,5kg (210x100x70mm)
  • – 0,4kg (170x100x70mm)

Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta


Forma do wypieku chleba zespolona

Forma służąca do wypieku chleba
Zespolona z 4 lub 5 pojedynczych form, z pokrywą lub bez pokrywy. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka.

Formy wykonane są ze skosem w celu łatwiejszego wyjmowania produktu z formy.
Formy są gięte i spawane.

Standardowe wymiary pojedynczych form:

  • – 1,5kg (350x100x70mm)
  • – 1,2kg (320x100x70mm)
  • – 0,8kg (250x100x70mm)
  • – 0,5kg (210x100x70mm)
  • – 0,4kg (170x100x70mm)

Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

zespolona-do-tostowego

Forma zespolona do chleba tostowego

Forma służąca do wypieku chleba tostowego. Zespolona z 4 lub 5 pojedynczych form, z pokrywą lub bez pokrywy. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka

Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm.

Standardowe wymiary pojedynczych form:

  • – 250x95x95 mm
  • – 300x10x10 mm
  • – 350x10x10 mm

Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

zbójnicki

Forma zespolona do chleba Zbójnickiego

Forma służąca do wypieku chleba zbójnickiego wykonana z blachy nierdzewnej.
W skład kompletu wchodzi 5 form. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka.

Formy są gięte i zgrzewane, na życzenie klienta formy mogą być spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt: 1,0mm, 1,5mm.

Wymiary pojedynczej formy:

  • – wysokość 11cm
  • – krawędź dłuższa 16cm
  • – krawędź krótsza 10cm

kołodziej

Forma zespolona do chleba Kołodziej

Forma służąca do wypieku chleba typu kołodziej wykonana z blachy nierdzewnej. W skład kompletu wchodzi 5 form. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka

Formy są gięte i zgrzewane, na życzenie klienta formy mogą być spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt: 1,0mm, 1,5mm

Wymiary pojedynczej formy:

  • – wysokość 12cm
  • – średnica 9,5cm

gwarek

Forma zespolona do chleba Gwarek

Forma służąca do wypieku chleba typu Gwarek wykonana z blachy nierdzewnej.
W skład kompletu wchodzi 5 form. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka.

Formy są gięte i zgrzewane, na życzenie klienta formy mogą być spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt: 1,0mm, 1,5mm.

graham al

Forma Graham aluminiowy

Forma służąca do wypieku chleba typu Graham.
Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło.

Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm.

Standardowe wymiary:

  • – 0,4kg (200x120x80mm)
  • – 0,5kg (240x110x80mm)
  • – 1kg (310x110x80mm)

Wykonujemy również formy Graham w/g wymiarów klienta

graham stal

Forma Graham stalowy

Forma służąca do wypieku chleba typu Graham. Długo zachowuje ciepło, nie wygina się podczas pieczenia, wymagają wypalania.

Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm.

Standardowe wymiary:

  • – 0,4kg (200x120x80mm)
  • – 0,5kg (240x110x80mm)
  • – 1kg (310x110x80mm)

Wykonujemy również formy Graham w/g wymiarów klienta

żurek

Forma aluminiowa do wypieku chleba “żurek”

Forma służąca do wypieku chleba do żurku. Wykonana z blachy aluminiowej, jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Nie posiada łączeń, wykonana metodą wyoblania.

Standardowe wymiary:

  • – śr.140mm wys.75mm
  • – śr.175mm wys.75mm
  • – śr.190mm wys.75mm
  • – śr.225mm wys.75mm
  • – śr.250mm wys.75mm

biszkopt

Forma aluminiowa do wypieku biszkoptu

Forma służąca do wypieku biszkoptu. Wykonana z blachy aluminiowej, jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Nie posiada łączeń, wykonana metodą wyoblania.

Standardowe wymiary:

  • – śr.140mm wys.50mm
  • – śr.150mm wys.50mm
  • – śr.180mm wys.50mm
  • – śr.200mm wys.50mm
  • – śr.240mm wys.50mm

pizza al

Forma do wypieku pizzy z blachy aluminiowej

Forma służąca do wypieku pizzy. Wykonana z blachy aluminiowej, jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Nie posiada łączeń, wykonana metodą wyoblania

Standardowe wymiary:

  • – śr.150mm
  • – śr.220mm
  • – śr.250mm
  • – śr.320mm
  • – śr.380mm

Wykonujemy formę pizza w/g wymiarów klienta

pizza stal

Forma do wypieku pizzy z blachy stalowej

Forma służąca do wypieku pizzy. Wykonana z blachy stalowej, długo zachowuje ciepło, nie wygina się podczas pieczenia, wymagają wypalania. Nie posiada łączeń, wykonana metodą wyoblania.

Standardowe wymiary:

  • – śr.150mm
  • – śr.220mm
  • – śr.250mm
  • – śr.320mm
  • – śr.380mm

Wykonujemy formę pizza w/g wymiarów klienta

baran

Forma do wypieku w kształcie barana

Forma służąca do wypieku ciasta w kształcie barana.
Składa się z dwóch skręcanych ze sobą części.
Forma wykonana z aluminium metodą odlewania.

Standardowe wymiary:

  • – mały (dł.16cm wys.12cm)
  • – średni (dł.23cm wys.16cm)
  • – duży (dł.26cm wys.18cm)

zając

Forma do wypieku w kształcie zająca

Forma służąca do wypieku ciasta w kształcie zająca. Składa się z dwóch skręcanych ze sobą części. Forma wykonana z aluminium metodą odlewania.

Standardowe wymiary:

  • – mały (dł.18cm wys.8cm)
  • – duży (dł.22cm wys.23cm)

kura

Forma do wypieku w kształcie kury

Forma służąca do wypieku ciasta w kształcie kury. Składa się z dwóch skręcanych ze sobą części. Forma wykonana z aluminium metodą odlewania.

Standardowe wymiary:

  • – mała (dł.11cm wys.10,5cm)
  • – duża (dł.18cm wys.14cm)

silikon

Foremki silikonowane

Na życzenie klienta wykonujemy silikonowanie wszystkich rodzajów form.

Formy do wypieku chleba, ciastek i tart

Piekarnia i cukiernia należą do tych wyjątkowych miejsc, które potrafią przyciągać klientów oraz zachęcać ich do zakupów wspaniałymi, zachwycającymi zapachami. Smakowite wyroby cukiernicze w postaci ciastek, babeczek czy owocowych tart albo świeży, chrupiący chleb, który kojarzy się z beztroskimi letnimi śniadaniami — każdy z nich może wywołać uśmiech na twarzy, ale by było to możliwe, ciasto musi wyrosnąć w odpowiednio dobranej foremce do wypieku. Jeśli więc jesteś właścicielem piekarni, cukierni lub innego punktu gastronomicznego przygotowującego podobne smakołyki, nasza oferta z pewnością Cię zainteresuje.

Solidne formy do rurek z kremem, babeczek oraz innych wyrobów cukierniczych

W naszej firmie zajmujemy się produkcją oraz sprzedażą różnego rodzaju form do wypieku ciastek, ciast i innych wyrobów cukierniczych, dzięki którym bez trudu przygotujesz wyśmienite produkty zachwycające nawet najbardziej wymagających łasuchów. Oferujemy foremki wykonane z wysokiej jakości aluminium odpornego na korozję czy odkształcenia w czasie pieczenia, co sprawi, że będą służyć Ci one przez długi czas, gwarantując odpowiedni kształt wypieków. Wśród naszych propozycji znajdziesz na przykład formy do rurek z kremem, babeczek, rozmaitych babek — w tym drożdżowych lub wiedeńskich — tart albo biszkoptu.

Formy do pieczenia chleba — nierdzewne lub aluminiowe

Podstawowym elementem oferty Zakładu Produkcyjno-Handlowego DAREK są również różnorodne foremki do wypieku chleba wykonane z wytrzymałego aluminium albo nierdzewnej stali kwasoodpornej. Przygotowaliśmy formy do pieczenia rozmaitych wyrobów, w tym pieczywa typu graham, kołodziej, gwarek, tostowego, zbójnickiego lub standardowego bądź przeznaczonego do tradycyjnego żurku. Proponujemy zarówno produkty pojedyncze, jak i zespolone, które są solidne oraz bardzo łatwe w czyszczeniu.

Pozostałe produkty oferowane w Zakładzie Produkcyjno-Handlowym DAREK

W piekarni lub cukierni powstają nie tylko doskonale znane każdemu miłośnikowi wypieków ciastka, babeczki albo pieczywo. Mogą one przybierać także oryginalne kształty, które zachwycą klientów i świetnie sprawdzą się na przykład na szczególne okazje jak Święta Wielkanocne. W naszej firmie chcemy zaś spełniać oczekiwania wszystkich cukierników oraz piekarzy, dlatego poza standardowymi formami do wypieku chleba bądź ciastek oferujemy też nietypowe foremki przypominające baranki, kury czy zające. Co więcej, coś dla siebie znajdą tutaj również Klienci zajmujący się pieczeniem pizzy — sprzedajemy także produkty przeznaczone właśnie do tego celu.

Potrzebna Ci nietypowa forma do wypieku chleba? Skontaktuj się z nami!

Poza stałą ofertą form do pieczenia chleba, babek czy tart w Zakładzie Produkcyjno-Handlowym DAREK udostępniamy również możliwość realizacji indywidualnych zamówień na produkty w określonych przez Ciebie rozmiarach. Na życzenie możemy też wykonać silikonowanie dowolnej wybranej formy. Szukasz profesjonalnych akcesoriów do swojej piekarni albo cukierni? Zapraszamy do kontaktu!