Formy

Foremka aluminiowa karbowana do babki wiedeńskiej
Forma służąca do wypieku klasycznej babki wiedeńskiej zwanej także babką piaskową. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji. W ofercie posiadamy formy z kominkiem lub bez kominka.
Formy nie posiadają żadnych łączeń, wykonane są metodą wyoblania
Standardowe wymiary:
- – 0,09kg ( 90x60mm)
- – 0,125kg (105x60mm)
- – 0,25kg (140x65mm)
- – 0,50kg (155x80mm)
- – 0,75kg (170x95mm)

Foremka aluminiowa do babki drożdżowej
Forma służąca do wypieku babki drożdżowej. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji.
W ofercie posiadamy formy z kominkiem lub bez kominka.
Formy nie posiadają żadnych łączeń, wykonane są metodą wyoblania.
Standardowe wymiary:
- – 0,25kg (140x85mm)
- – 0,50kg (160x90mm)
- – 0,75kg (130x130mm)

Foremki do babeczek aluminiowe
Forma służąca do wypieku babeczek lub tartaletek, wykonana z aluminium.
Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji.
Standardowe wymiary:
- – Foremka Babka 35 (średnica 35mm)
- – Foremka Babka 50 (średnica 50mm)
- – Foremka Babka 70 (średnica 70mm)
- – Foremka Babka 90 (średnica 90mm)
- – Foremka Babka 100 (średnica 100mm)

Pończówka
Forma służąca do wypieku ciastek z dziurką, wykonana z aluminium. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji.
Formy nie posiadają żadnych łączeń, wykonane są metodą wyoblania.
Standardowe wymiary:
- – oponka 200x60mm
- – tęczówka 120×60mm
- – duża 85×35mm
- – mała 55×35mm

Forma do wypieku tarty
Forma służąca do wypieku tarty wykonana z aluminium.
Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, długi czas eksploatacji.
Wysokość rantu 2,5cm.
Standardowe wymiary:
- – średnica 150mm
- – średnica 180mm
- – średnica 200mm
- – średnica 250mm

Foremka aluminiowa do wypieku chleba
Forma służąca do wypieku chleba lub wielu produktów cukierniczych. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło.
Formy wykonane są ze skosem w celu łatwiejszego wyjmowania produktu z formy. Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm; 1,5 mm; 2,0mm.
Standardowe wymiary:
- – 1,5kg (350x100x70mm)
- – 1,2kg (320x100x70mm)
- – 0,8kg (250x100x70mm)
- – 0,5kg (210x100x70mm)
- – 0,4kg (170x90x70mm)
Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

Foremka stalowa do wypieku chleba
Forma służąca do wypieku chleba. Długo zachowuje ciepło, nie wygina się podczas pieczenia, wymagają wypalania.
Formy wykonane są ze skosem w celu łatwiejszego wyjmowania produktu z formy.
Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,6mm; 0,8mm.
Standardowe wymiary:
- – 1,5kg (350x100x70mm)
- – 1,2kg (320x100x70mm)
- – 0,8kg (250x100x70mm)
- – 0,5kg (210x100x70mm)
- – 0,4kg (170x100x70mm)
Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

Forma ze stali nierdzewnej do wypieku chleba
Forma służąca do wypieku chleba.
Forma łącząca ze sobą zalety klasycznej formy stalowej oraz aluminiowej. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, bardzo odporna na uszkodzenia mechaniczne, długo się nagrzewa i oddaje ciepło. Łatwa w utrzymaniu czystości, blachę można myć w zmywarkach.
Formy wykonane są ze skosem w celu łatwiejszego wyjmowania produktu z formy.
Formy są gięte i spawane.
Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,6mm; 0,8mm.
Standardowe wymiary:
- – 1,5kg (350x100x70mm)
- – 1,2kg (320x100x70mm)
- – 0,8kg (250x100x70mm)
- – 0,5kg (210x100x70mm)
- – 0,4kg (170x100x70mm)
Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

Forma do wypieku chleba zespolona
Forma służąca do wypieku chleba
Zespolona z 4 lub 5 pojedynczych form, z pokrywą lub bez pokrywy. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka.
Formy wykonane są ze skosem w celu łatwiejszego wyjmowania produktu z formy.
Formy są gięte i spawane.
Standardowe wymiary pojedynczych form:
- – 1,5kg (350x100x70mm)
- – 1,2kg (320x100x70mm)
- – 0,8kg (250x100x70mm)
- – 0,5kg (210x100x70mm)
- – 0,4kg (170x100x70mm)
Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

Forma zespolona do chleba tostowego
Forma służąca do wypieku chleba tostowego. Zespolona z 4 lub 5 pojedynczych form, z pokrywą lub bez pokrywy. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka
Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm.
Standardowe wymiary pojedynczych form:
- – 250x95x95 mm
- – 300x10x10 mm
- – 350x10x10 mm
Wykonujemy także foremki w/g wymiarów klienta

Forma zespolona do chleba Zbójnickiego
Forma służąca do wypieku chleba zbójnickiego wykonana z blachy nierdzewnej.
W skład kompletu wchodzi 5 form. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka.
Formy są gięte i zgrzewane, na życzenie klienta formy mogą być spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt: 1,0mm, 1,5mm.
Wymiary pojedynczej formy:
- – wysokość 11cm
- – krawędź dłuższa 16cm
- – krawędź krótsza 10cm

Forma zespolona do chleba Kołodziej
Forma służąca do wypieku chleba typu kołodziej wykonana z blachy nierdzewnej. W skład kompletu wchodzi 5 form. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka
Formy są gięte i zgrzewane, na życzenie klienta formy mogą być spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt: 1,0mm, 1,5mm
Wymiary pojedynczej formy:
- – wysokość 12cm
- – średnica 9,5cm

Forma zespolona do chleba Gwarek
Forma służąca do wypieku chleba typu Gwarek wykonana z blachy nierdzewnej.
W skład kompletu wchodzi 5 form. Szerokość dostosowana do wymiarów wózka.
Formy są gięte i zgrzewane, na życzenie klienta formy mogą być spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt: 1,0mm, 1,5mm.

Forma Graham aluminiowy
Forma służąca do wypieku chleba typu Graham.
Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło.
Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm.
Standardowe wymiary:
- – 0,4kg (200x120x80mm)
- – 0,5kg (240x110x80mm)
- – 1kg (310x110x80mm)
Wykonujemy również formy Graham w/g wymiarów klienta

Forma Graham stalowy
Forma służąca do wypieku chleba typu Graham. Długo zachowuje ciepło, nie wygina się podczas pieczenia, wymagają wypalania.
Formy są gięte i spawane. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm.
Standardowe wymiary:
- – 0,4kg (200x120x80mm)
- – 0,5kg (240x110x80mm)
- – 1kg (310x110x80mm)
Wykonujemy również formy Graham w/g wymiarów klienta

Forma aluminiowa do wypieku chleba “żurek”
Forma służąca do wypieku chleba do żurku. Wykonana z blachy aluminiowej, jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Nie posiada łączeń, wykonana metodą wyoblania.
Standardowe wymiary:
- – śr.140mm wys.75mm
- – śr.175mm wys.75mm
- – śr.190mm wys.75mm
- – śr.225mm wys.75mm
- – śr.250mm wys.75mm

Forma aluminiowa do wypieku biszkoptu
Forma służąca do wypieku biszkoptu. Wykonana z blachy aluminiowej, jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Nie posiada łączeń, wykonana metodą wyoblania.
Standardowe wymiary:
- – śr.140mm wys.50mm
- – śr.150mm wys.50mm
- – śr.180mm wys.50mm
- – śr.200mm wys.50mm
- – śr.240mm wys.50mm

Forma do wypieku pizzy z blachy aluminiowej
Forma służąca do wypieku pizzy. Wykonana z blachy aluminiowej, jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Nie posiada łączeń, wykonana metodą wyoblania
Standardowe wymiary:
- – śr.150mm
- – śr.220mm
- – śr.250mm
- – śr.320mm
- – śr.380mm
Wykonujemy formę pizza w/g wymiarów klienta

Forma do wypieku pizzy z blachy stalowej
Forma służąca do wypieku pizzy. Wykonana z blachy stalowej, długo zachowuje ciepło, nie wygina się podczas pieczenia, wymagają wypalania. Nie posiada łączeń, wykonana metodą wyoblania.
Standardowe wymiary:
- – śr.150mm
- – śr.220mm
- – śr.250mm
- – śr.320mm
- – śr.380mm
Wykonujemy formę pizza w/g wymiarów klienta

Forma do wypieku w kształcie barana
Forma służąca do wypieku ciasta w kształcie barana.
Składa się z dwóch skręcanych ze sobą części.
Forma wykonana z aluminium metodą odlewania.
Standardowe wymiary:
- – mały (dł.16cm wys.12cm)
- – średni (dł.23cm wys.16cm)
- – duży (dł.26cm wys.18cm)

Forma do wypieku w kształcie zająca
Forma służąca do wypieku ciasta w kształcie zająca. Składa się z dwóch skręcanych ze sobą części. Forma wykonana z aluminium metodą odlewania.
Standardowe wymiary:
- – mały (dł.18cm wys.8cm)
- – duży (dł.22cm wys.23cm)