Blachy

wypiekowa

Blacha aluminiowa wypiekowa 3 lub 4 rantowa

Blacha służąca do wypieku wielu standardowych produktów piekarniczych i cukierniczych. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm; 1,5mm; 2,0mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x25mm
  • – 600x400x40mm
  • – 600x400x60mm
  • – 600x800x20mm
  • – 780x580x20mm
  • – 980x580x20mm

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

Blacha

Blacha aluminiowa transportowa 3 lub 4 rantowa

Blacha służąca do transportu lub przechowywania produktów. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,8mm; 1,0mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x25mm
  • – 600x200x25mm
  • – 300x400x25mm

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

blacha-z-zamknięciem

Blacha aluminiowa cukiernicza zamykana

Blacha służąca do wypieku oraz ekspozycji produktów. Dzięki wyjmowanemu rantowi blacha może być 3 lub też 4 rantowa. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x50mm
  • – 600x200x50mm
  • – 300x400x50mm

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

Blacha-stalowa1

Blacha stalowa 3 lub 4 rantowa

Nazywana także blachą czarną, popularna blacha służąca do wypieku wielu standardowych produktów piekarniczych i cukierniczych. Nie wygina się podczas pieczenia, długo się nagrzewa i oddaje ciepło. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,6mm; 0,8mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x25mm
  • – 600x400x40mm
  • – 600x400x60mm
  • – 600x800x20mm
  • – 780x580x20mm
  • – 980x580x20mm

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

test2

Blacha aluminiowa perforowana 3 lub 4 rantowa

Blacha służąca do wypieku wielu standardowych produktów piekarniczych i cukierniczych. Dodatkowa perforacja pozwala na szybszą cyrkulację powietrza, a co za tym idzie szybsze wypiekanie. Świetnie sprawdza się w piecach obrotowych. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. W przypadku blach 3 rantowych w formacie 780×580 i większych 4 narożnik zagięty jest pod kątem 45 stopni w celu wzmocnienia. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x20mm
  • – 600x800x20mm
  • – 780x580x20mm
  • – 980x580x20mm

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

nierdzewna blacha taca

Blacha nierdzewna 3 lub 4 rantowa

Blacha łącząca ze sobą zalety klasycznej blachy stalowej oraz aluminiowej. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, bardzo odporna na uszkodzenia mechaniczne, długo się nagrzewa i oddaje ciepło. Łatwa w utrzymaniu czystości, blachę można myć w zmywarkach. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,8mm; 1,0mm; 1,5mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x25mm
  • – 600x400x40mm
  • – 600x400x60mm
  • – 600x800x20mm
  • – 780x580x20mm
  • – 980x580x20mm

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

płaska

Blacha płaska

Podkład wykonany z blachy aluminiowej. Świetnie nadaje się do wykańczania wyrobów i łatwego ich przenoszenia. Blachy wykonujemy z aluminium lub stali nierdzewnej. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400mm
  • – 620x420mm
  • – 650x450mm

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

bagietka

Blacha do wypieku bagietek

Blacha służąca do wypieku bułek bagietkowych. Perforacja pozwala na szybszą cyrkulację powietrza, a co za tym idzie szybsze wypiekanie. Świetnie sprawdza się w piecach obrotowych. Perforacja wykonana z blachy aluminiowej grubości 1,0mm; 1,5mm Ramka wykonana z blachy aluminiowej litej grubość 2,0mm Standardowa szerokość muldy 60mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400mm – 5 fal (fale 600mm)
  • – 600x400mm – 7 fal (fale 400mm)
  • – 780x580mm – 9 fal (fale 580mm)
  • – 780x580mm – 7 fal (fale 780mm)
  • – 800x600mm – 9 fal (fale 600mm)
  • – 800x600mm – 8 fal (fale 800mm)

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

hamburger

Blacha hamburger

Blacha służąca do wypieku bułek hamburgerowych. Perforacja pozwala na szybszą cyrkulację powietrza, a co za tym idzie szybsze wypiekanie. Miski do wypieku mogą być wykonane z blachy litej lub perforowanej grubości 1,0mm; 1,5mm Ramka wykonana z blachy aluminiowej litej grubości 1,5mm

Standardowe wymiary:

  • – 600×400 12 gniazd (średnica gniazda 100mm)
  • – 600×400 8 gniazd (średnica gniazda 120mm)
  • – 600×400 6 gniazd (średnica gniazda 150mm)
  • – 780×580/800*600 24 gniazda (średnica gniazda 100mm)
  • – 780*580/800×600 15 gniazd (średnica gniazda 120mm)
  • – 780*580/800*600 120 gniazd (średnica gniazda 150mm)

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

zapiekanka

Blacha zapiekanka/hot-dog

Służąca do wypieku zapiekanek lub bułek hotdogowych. Dołki wypiekowe mogą być płaskie lub półokrągłe. Dołki wypiekowe wykonane z blachy aluminiowej perforowanej lub litej grubości 1,0mm; 1,5mm. Ramka wykonana z blachy aluminiowej litej grubość 2,0mm

Standardowe wymiary:

  • – 600×400 dołki wypiekowe 295x60mm (10 dołków)
  • – 800×600 dołki wypiekowe 295x60mm (24 dołki)

Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta

mufiny

Blacha aluminiowa do wypieku mufinów lub ciastek typu cupcakes

Blacha dzięki licznym otworom i dnie wykonanym z blachy perforowanej pozwala na równomiernie wypieczenie ciastek. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm;

Standardowe wymiary:

  • – 600×400 otwór 45mm ( 54 papiloty) – Blacha na mufiny
  • – 600×400 otwór 70mm ( 24 papiloty) – Blacha na mufiny
  • – 600×400 otwór 60mm ( 24 papiloty) – Blacha na Cup Cake

Wykonujemy także blachy w/g wymiarów klienta

złota

Taca wystawowa złota 3 lub 4 rantowa

Bacha służąca do ekspozycji produktów piekarniczych i cukierniczych. Jej złoty kolor świetnie podkreśla wygląd eksponowanych na niej wyrobów. Blacha wykonana jest z aluminium i poddana została procesowi anodowania. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x15mm
  • – 600x200x15mm
  • – 300x400x15mm

Wykonujemy także blachy wystawowe złote w/g wymiarów klienta

czarna

Taca wystawowa czarna 3 lub 4 rantowa

Bacha służąca do ekspozycji produktów piekarniczych i cukierniczych. Świetnie komponuje się z jasnym, nowoczesnym wyposażeniem cukierni lub sklepu Blacha wykonana jest z aluminium, blacha malowana. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm.

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x15mm
  • – 600x200x15mm
  • – 300x400x15mm

Wykonujemy także blachy wystawowe czarne w/g wymiarów klienta

nierdzewna blacha taca

Taca wystawowa nierdzewna 3 lub 4 rantowa

Bacha służąca do ekspozycji produktów piekarniczych i cukierniczych. Świetnie komponuje się z jasnym, nowoczesnym wyposażeniem cukierni lub sklepu Blacha wykonana jest z blachy nierdzewnej. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,8mm.

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x15mm
  • – 600x200x15mm
  • – 300x400x15mm

Wykonujemy także blachy wystawowe nierdzewne w/g wymiarów klienta

srebrna

Taca wystawowa aluminiowa 3 lub 4 rantowa

Bacha służąca do ekspozycji produktów piekarniczych i cukierniczych. Jej srebrny kolor świetnie podkreśla wygląd eksponowanych na niej wyrobów. Blacha wykonana jest z aluminium. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm.

Standardowe wymiary:

  • – 600x400x15mm
  • – 600x200x15mm
  • – 300x400x15mm

Wykonujemy także blachy wystawowe złote w/g wymiarów klienta

silikon

Blacha silikonowana

Na życzenie klienta wykonujemy silikonowanie blach aluminiowych litych lub perforowanych.

Blachy cukiernicze

Pieczenie ciast i różnego rodzaju dań wymaga nie tylko doskonałej znajomości przepisu, najlepszych składników czy przestrzegania zalecanego czasu przygotowania, ale również dobrej jakości blachy. W naszej ofercie przygotowaliśmy wiele modeli, które sprawdzą się zarówno w domowym zaciszu, wśród osób, które nie wyobrażają sobie niedzielnego deseru bez puszystego placka drożdżowego, jak i profesjonalnych piekarzy czy cukierników szukających nowoczesnych rozwiązań. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi produktami.

Niezawodne blachy dla piekarni i nie tylko

Mamy bogaty wybór produktów o wszechstronnym zastosowaniu. Polecamy blachy dla cukiernipiekarni 2, 3 lub 4-rantowe. Znajdziesz u nas modele do wypieku bagietek ze specjalnym perforowaniem ułatwiającym cyrkulację powietrza, a także do zapiekanek, mufinów, bułek hamburgerowych. Szczególnie polecamy blachy cukiernicze zamykane, które w szybki i łatwy sposób pozwalają na wyjęcie upieczonego ciasta już od pierwszego kawałka.

Blachy piekarnicze o różnej grubości, blachy piekarnicze transportowe

Nasze blachy wypiekowe dostępne są w różnych wariantach grubości. W ofercie znajdziesz blachy piekarskie ze stali zwykłej oraz nierdzewnej o grubości 0,6 lub 0,8 mm i 1 mm, a także blachy cukiernicze aluminiowe wykonane z arkuszy o grubości 1,5 lub 2,0 mm. Każda z nich charakteryzuje się doskonałą trwałością, idealnym, równomiernym nagrzewaniem i doskonałym oddawaniem ciepła. Dzięki dostępnym w ofercie produktom stworzysz niezapomniane ciasta, różne rodzaje pieczywa oraz inne dania.

Nowoczesne blachy cukiernicze perforowane — dla jeszcze szybszego pieczenia

Doskonale wiemy, jak ważna jest w gastronomii sprawność i szybkość przygotowywania dań. Dlatego oddajemy w ręce Klientów blachy piekarnicze perforowane przyspieszające cyrkulację powietrza, a co za tym idzie — znacznie skracające proces wypieku poszczególnych dań. Nasze produkty doskonale sprawdzają się w piecach obrotowych. W ofercie mamy także blachy silikonowane, które wykonujemy na specjalne zamówienie Klienta.

Szukasz trwałego, niezawodnego produktu o wszechstronnym zastosowaniu? Wybierz blachy stalowe!

Jako producent blach cukierniczychpiekarniczych nie mogliśmy pominąć w naszej ofercie ponadczasowych blach czarnych. Te uniwersalne produkty szybko nagrzewają się i długo oddają ciepło, gwarantując skrócenie całego procesu przygotowania ciast czy innych wyrobów. Dzięki spawanym narożnikom model ten jest trwały i odporny na uszkodzenia, a także stabilny — blacha nie wygina się, dzięki czemu długo zachowuje swój pierwotny kształt.

Producent blach piekarniczych — ZPH DAREK

Nasze produkty, takie jak blachy piekarnicze silikonowane, aluminiowe czy stalowe posiadają niezbędne atesty i świadectwa, dzięki czemu możesz mieć stuprocentową pewność, że są bezpieczne dla żywności oraz konsumenta. Wysokiej jakości materiały, z których zostały zrobione, gwarantują wieloletnią trwałość nawet przy intensywnej eksploatacji. Jeśli jesteś zainteresowany ich zakupem — serdecznie zapraszamy do kontaktu. Z chęcią odpowiemy na wszelkie pytania lub wykonamy blachę na specjalne zamówienie.

Blacha do chleba (foremka) na zakwasie

Chleb na zakwasie jako pierwsi wyprodukowali starożytni Egipcjanie, około 4000 lat temu. Przypisuje się im również stworzenie pierwszego na świecie pieca chlebowego. W Polsce, poza byciem wartościowym posiłkiem do zaspokojenia głodu, wypiek ten ma dość duże znaczenie kulturowe jako symbol dostatku — obecny w prozie, poezji, a nawet modlitwach. Współcześnie zrobienie dobrego chleba na zakwasie jest sztuką, która do sukcesu potrzebuje nie tylko odpowiednich składników, ale też narzędzi. Blacha (foremka) z naszego asortymentu świetnie sprawdzi się w tym właśnie celu!

Niezawodne blaszki ze stali nierdzewnej

Stal nierdzewna to jeden z najczęściej wykorzystywanych materiałów do produkcji przedmiotów wykorzystywanych w branży gastronomicznej. Kuchnie w profesjonalnych restauracjach czy kawiarniach najczęściej są niemal w całości zbudowane właśnie z tego metalu. Wynika to z bardzo prostego powodu — jest on wytrzymały oraz bardzo łatwy do wyczyszczenia, co przy produkcji i serwowaniu żywności, zwłaszcza na masową skalę, stanowi ogromną zaletę. W naszej ofercie posiadamy niezawodne blaszki ze stali nierdzewnej, doskonale nadające się do mniejszych partii wypieków.

Blacha wypiekowa — jaką wybrać?

Współcześnie istnieje ogromny wybór produktów do pieczenia. Nie inaczej jest w przypadku blach wypiekowych. Wybierając tego rodzaju narzędzie, należy zwrócić uwagę na kilka czynników, takich jak m.in. grubość, materiały użyte do jego wytworzenia czy przeznaczenie. Przykładowo foremka (blacha) do chleba na zakwasie będzie się różniła kształtem oraz innymi parametrami od blaszek ze stali nierdzewnej używanych przy pieczeniu babeczek. Zachęcamy do przejrzenia naszych blach i innych akcesoriów piekarskich!