Akcesoria

rant aluminiowy

Rant prostokątny aluminiowy

Standardowy rant cukierniczy wykonany z aluminium.
Rant pasuje do odpowiadających mu blach.

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2 mm.
Rant z blachy o grubości 1,5mm jest dodatkowo zwijany dla wzmocnienia.

Standardowe wymiary:

  • – 590x390x80
  • – 590x390x60
  • – 390x290x60

Wykonujemy ranty w/g wymiarów klienta

rant nierdzewny

Rant prostokątny nierdzewny

Standardowy rant cukierniczy wykonany z blachy nierdzewnej.
Rant pasuje do odpowiadających mu blach .

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm; 1,5 mm.
Rant z blachy o grubości 1,0mm jest dodatkowo zwijany dla wzmocnienia.

Standardowe wymiary:

  • – 590x390x80
  • – 590x390x60
  • – 390x290x60

Wykonujemy ranty w/g wymiarów klienta

rant aluminiowy okrągły

Rant okrągły aluminiowy

Rant cukierniczy służący do wykonywania tortów. Trwały i wytrzymały.

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2 mm.
Standardowa wysokość rantu 6cm.

Standardowe wymiary:

  • – średnica 150mm
  • – średnica 200mm
  • – średnica 220mm
  • – średnica 250mm
  • – średnica 300mm

Wykonujemy ranty okrągłe w/g wymiarów klienta

rant nierdzewny okrągły

Rant okrągły nierdzewny

Rant cukierniczy służący do wykonywania tortów. Trwały i wytrzymały

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2 mm.
Standardowa wysokość rantu 6cm.

Standardowe wymiary:

  • – średnica 150mm
  • – średnica 200mm
  • – średnica 220mm
  • – średnica 250mm
  • – średnica 300mm

Wykonujemy ranty okrągłe w/g wymiarów klienta

rant serce

Rant serce nierdzewny lub aluminiowy

Rant aluminiowy służący do wykonywania ciast w kształcie serca. Bardzo solidny i wytrzymały.

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2 mm.

Standardowe wymiary:

  • – serce duże wys.180mm
  • – serce średnie wys.150mm
  • – serce małe wys.120mm

Wykonujemy ranty serca w/g wymiarów klienta

rant książka

Rant książka I komunia aluminiowy

Rant aluminiowy służący do wykonywania tortów w kształcie książki.
Bardzo solidny i wytrzymały.

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 2mm.

Standardowe wymiary:

  • – książka mała – 200x300x100
  • – książka średnia -300x400x100
Rant kielich

Rant kielich I komunia aluminiowy

Rant aluminiowy służący do wykonywania tortów w kształcie kielicha.
Bardzo solidny i wytrzymały.

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 2mm.

Standardowe wymiary:

  • – wysokość 390 mm
stojak okrągły

Stojak do tortów okrągły z blachy nierdzewnej

Standardowy stojak cukierniczy.
Stojak jest skręcany, solidna konstrukcja.
Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm.

Standardowe wymiary:

  • – 3-elementowy 320/270/220mm
  • – 4-elementowy 390/320/270/220mm
  • – 5-elementowy 390/320/270/220/180mm

Wykonujemy stojaki do tortów w/g wymiarów klienta

stojak kwadratowy

Stojak do tortów prostokątny ze stali nierdzewnej

Standardowy stojak cukierniczy.
Stojak jest skręcany, solidna konstrukcja.

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm.

Standardowe wymiary:

  • – 3-elementowy 320/270/220mm
  • – 4 -elementowy 390/320/270/220mm
  • – 5 -elementowy 390/320/270/220/180mm

Wykonujemy stojaki do tortów w/g wymiarów klienta

stojak zatapiany

Stojak do tortów szpilkowy typu ANGOL

Stojak szpilkowy zatapiany.
Talerze są okrągłe lub kwadratowe.
W całości wykonany z blachy nierdzewnej.

Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm.

Standardowe wymiary:

  • – 3-elementowy 320/270/220mm
  • – 4-elementowy 390/320/270/220mm
  • – 5-elementowy 390/320/270/220/180mm

Wykonujemy stojaki do tortów w/g wymiarów klienta

tylki

Tylki cukiernicze

Niezbędne w każdej pracowni cukierniczej do wykonywania wszelkiego rodzaju dekoracji.
Wykonane z blachy ocynkowanej lub nierdzewnej.

formy do rurek

Formy do rurek

Formy z blachy aluminiowej do przygotowywania rurek z kremem.
Nie posiadają łączeń, wykonane są metodą wyoblania.

Standardowe wymiary:

  • – długość 13cm
  • – długość 14cm
  • – długość 15cm
  • – długość 16cm
koszyk zbijany podłużny

Koszyk wiklinowy podłużny zbijany

Klasyczny koszyk służący do garowania ciasta.
Wykonany z wikliny naturalnej, zbijany z użyciem gwoździ nierdzewnych.

Standardowe wymiary:

  • – 0,6 kg
  • – 0,8 kg
  • – 1 kg
  • – 1,2 kg
  • – 1,5 kg
wyplatany podłuzny

Koszyk wiklinowy podłużny wyplatany

Klasyczny koszyk służący do garowania ciasta.
Wykonany z wikliny naturalnej, bez używania kleju lub gwoździ.

Standardowe wymiary:

  • – 0,6 kg
  • – 0,8 kg
  • – 1 kg
  • – 1,2 kg
  • – 1,5 kg
okrągły zbijany

Koszyk wiklinowy okrągły zbijany

Klasyczny koszyk służący do garowania ciasta.
Wykonany z wikliny naturalnej, zbijany z użyciem gwoździ nierdzewnych.

Standardowe wymiary:

  • – 0,6 kg
  • – 0,8 kg
  • – 1 kg
okrągły wyplatany

Koszyk wiklinowy okrągły wyplatany

Klasyczny koszyk służący do garowania ciasta.
Wykonany z wikliny naturalnej, bez używania kleju lub gwoździ.

Standardowe wymiary:

  • – 0,6 kg
  • – 0,8 kg
  • – 1 kg
plastikowy podłuzny

Koszyk plastikowy podłużny

Koszyk służący do garowania ciasta.
Wykonany z trwałego plastiku, łatwy w utrzymaniu czystości.

Standardowe wymiary:

  • – 0,6 kg
  • – 0,8 kg
  • – 1 kg
  • – 1,3 kg
  • – 2 kg
plastikowy okrągły

Koszyk plastikowy okrągły

Koszyk służący do garowania ciasta.
Wykonany z trwałego plastiku, łatwy w utrzymaniu czystości.

Standardowe wymiary:

  • – 0,6 kg
  • – 1 kg
  • – 1,4 kg
  • – 2 kg
nadziewarka boczna

Nadziewarka do pączków boczna z lejem

Nadziewarka do pączków boczna przykręcana do stołu.
Pozwala na dozowanie różnego typu nadzienia.
W zestawie lej do nadziewarki o pojemności 2 litrów.

1 igłowa na wiadrze

Nadziewarka do pączków jedno igłowa z wiadrem

Nadziewarka na wiadrze o szerokim zastosowaniu.
Wykonana w całości ze stali nierdzewnej.
Posiada wymienne końcówki oraz regulacje ilości nadziewania.
Wiadro o pojemności 10l dostosowane do standardowych wiader z nadzieniem.

2 igłowa na wiadrze

Nadziewarka do pączków dwu igłowa z wiadrem

Nadziewarka na wiadrze o szerokim zastosowaniu.
Wykonana w całości ze stali nierdzewnej.
Posiada wymienne końcówki oraz regulacje ilości nadziewania.
Wiadro o pojemności 10l dostosowane do standardowych wiader z nadzieniem.

szufelka aluminiowa

Szufelki  do materiałów sypkich aluminiowe

Szufelki wykonane w całości z aluminium.
Solidna konstrukcja, łatwe w utrzymaniu czystości.

Standardowe wymiary:

  • – 1 kg
  • – 2 kg
  • – 3 kg
  • – 5 kg
szufelka nierdzewna

Szufelki do materiałów sypkich ze stali nierdzewnej

Szufelki wykonane w całości ze stali nierdzewnej.
Szufelki o szerokim zastosowaniu, solidna konstrukcja.

Standardowe wymiary:

  • – 1 kg
  • – 2 kg
  • – 3 kg
szufla do bułek prety

Szufla do bułek z prętów nierdzewnych

Szufla wykonana w całości z prętów i blachy nierdzewnej.

Standardowe wymiary:

  • – 580x580mm
szufla do bułek lita

Szufla do bułek aluminiowa

Szufla do bułek wykonana z litego aluminium.
Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm.

Standardowe wymiary:

  • – 60×40 prosta
  • – 60×40 lewa
  • – 60×40 prawa
szufla do bułek ażur

Szufla do bułek ażurowa

Szufla do bułek wykonana z litego aluminium z otworami.
Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm.

Standardowe wymiary:

  • – 60×40 prosta
  • – 60×40 lewa
  • – 60×40 prawa
zraszacz_do_pieczywa_z_wezem

Zraszacz do pieczywa z wężem

Zraszacz do pieczywa posiada końcówkę ze stali nierdzewnej.
Wąż niełamliwy wzmacniany siatką metalową, spiralny.
Istnieje możliwość zakupu samego zraszacza.

wałek cukierniczy

Wałek cukierniczy na łożysku

Wałek stosowany w piekarniach i cukierniach.
Wykonany z drewna bukowego, mechanizm oparty na łożyskach kulkowych.

Standardowe wymiary:

  • – 390x60mm
  • – 390x70mm
  • – 390x90mm
  • – 420x60mm
  • – 420x70mm
  • – 420x90mm
lopata_piekarnicza_drewniana

Łopata piekarnicza drewniana

Klasyczna łopata piekarnicza wykonana w całości z drewna.

Długość łopaty 70cm.

Standardowe wymiary:

  • – szerokość robocza 20cm
  • – szerokość robocza 30cm
  • – szerokość robocza 40cm
  • – szerokość robocza 50cm
rękawice

Rękawice piekarnicze

Rękawice piekarnicze odporne na działanie wysokiej temperatury do 300 st. C.
Wykonane z materiału z wstawkami ze skóry naturalnej.

Standardowe wymiary:

  • – krótkie
  • – długie
znacznik do kajzerek

Znacznik do kajzerek

Wykrojnik do ręcznego znakowania kajzerek.

Wzory znacznika:

  • – pięć piór
  • – pięć piór z kółkiem
  • – trzy pióra
  • – krzyżyk
skrobki

Skrobki cukiernicze

Jedno z podstawowych narzędzi w każdej piekarni i cukierni.
Wykonane z trwałego plastiku.

sito drewniane

Sita drewniane

Klasyczne sito używane w piekarniach i cukierniach.
Obręcz wykonana z drewna, siatka wykonana z blachy nierdzewnej.

Standardowe wymiary:

  • – średnica od 18c m do 50 cm
  • – średnica oczek od 0,8mm do 3mm
sito nierdzewne

Sito nierdzewne

Klasyczne sito używane w piekarniach i cukierniach.
Obręcz oraz siatka wykonana ze stali nierdzewnej.

Standardowe wymiary:

  • – średnica od 18c m do 50 cm
  • – średnica oczek od 0,8mm do 3mm
szczotka rafiowa

Szczotka rafiowa

Szczotka do strychowania pieczywa wykonana z rafii.

Standardowe wymiary:

  • – mała
  • – duża
strychówka

Strychówka

Szczotka do strychowania pieczywa wykonana z włosia naturalnego.
Długo zatrzymuje wodę, odporna na działanie wysokiej temperatury.

do pieca

Szczotka do pieca piekarniczego

Szczotka wykonana z włókna kokosowego odpornego na działanie wysokich temperatur.
Szerokość szczotki 40cm

do podłogi

Szczotka do zamiatania podłogi

Szczotka do zamiatania podłóg wykonana z włosia naturalnego.
Nie gubi włosia, zapewnia dokładne czyszczenie podłóg.

do stołu

Szczotka do zamiatania ze stołów

Szczotka do zamiatania ze stołów wykonana z włosia naturalnego.
Nie gubi włosia, zapewnia dokładne czyszczenie stołów.