Blachy
Blacha aluminiowa wypiekowa 3 lub 4 rantowa
Blacha służąca do wypieku wielu standardowych produktów piekarniczych i cukierniczych. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm; 1,5mm; 2,0mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400x25mm
- – 600x400x40mm
- – 600x400x60mm
- – 600x800x20mm
- – 780x580x20mm
- – 980x580x20mm
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha aluminiowa transportowa 3 lub 4 rantowa
Blacha służąca do transportu lub przechowywania produktów. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,8mm; 1,0mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400x25mm
- – 600x200x25mm
- – 300x400x25mm
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha aluminiowa cukiernicza zamykana
Blacha służąca do wypieku oraz ekspozycji produktów. Dzięki wyjmowanemu rantowi blacha może być 3 lub też 4 rantowa. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, szybko się nagrzewa i oddaje ciepło. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400x50mm
- – 600x200x50mm
- – 300x400x50mm
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha stalowa 3 lub 4 rantowa
Nazywana także blachą czarną, popularna blacha służąca do wypieku wielu standardowych produktów piekarniczych i cukierniczych. Nie wygina się podczas pieczenia, długo się nagrzewa i oddaje ciepło. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,6mm; 0,8mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400x25mm
- – 600x400x40mm
- – 600x400x60mm
- – 600x800x20mm
- – 780x580x20mm
- – 980x580x20mm
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha aluminiowa perforowana 3 lub 4 rantowa
Blacha służąca do wypieku wielu standardowych produktów piekarniczych i cukierniczych. Dodatkowa perforacja pozwala na szybszą cyrkulację powietrza, a co za tym idzie szybsze wypiekanie. Świetnie sprawdza się w piecach obrotowych. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. W przypadku blach 3 rantowych w formacie 780×580 i większych 4 narożnik zagięty jest pod kątem 45 stopni w celu wzmocnienia. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400x20mm
- – 600x800x20mm
- – 780x580x20mm
- – 980x580x20mm
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha nierdzewna 3 lub 4 rantowa
Blacha łącząca ze sobą zalety klasycznej blachy stalowej oraz aluminiowej. Jest odporna na korozję, nie wygina się podczas pieczenia, bardzo odporna na uszkodzenia mechaniczne, długo się nagrzewa i oddaje ciepło. Łatwa w utrzymaniu czystości, blachę można myć w zmywarkach. Blacha jest gięta pod kątem 90 stopni i spawana w narożnikach. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,8mm; 1,0mm; 1,5mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400x25mm
- – 600x400x40mm
- – 600x400x60mm
- – 600x800x20mm
- – 780x580x20mm
- – 980x580x20mm
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha płaska
Podkład wykonany z blachy aluminiowej. Świetnie nadaje się do wykańczania wyrobów i łatwego ich przenoszenia. Blachy wykonujemy z aluminium lub stali nierdzewnej. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm; 2,0mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400mm
- – 620x420mm
- – 650x450mm
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha do wypieku bagietek
Blacha służąca do wypieku bułek bagietkowych. Perforacja pozwala na szybszą cyrkulację powietrza, a co za tym idzie szybsze wypiekanie. Świetnie sprawdza się w piecach obrotowych. Perforacja wykonana z blachy aluminiowej grubości 1,0mm; 1,5mm Ramka wykonana z blachy aluminiowej litej grubość 2,0mm Standardowa szerokość muldy 60mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400mm – 5 fal (fale 600mm)
- – 600x400mm – 7 fal (fale 400mm)
- – 780x580mm – 9 fal (fale 580mm)
- – 780x580mm – 7 fal (fale 780mm)
- – 800x600mm – 9 fal (fale 600mm)
- – 800x600mm – 8 fal (fale 800mm)
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha hamburger
Blacha służąca do wypieku bułek hamburgerowych. Perforacja pozwala na szybszą cyrkulację powietrza, a co za tym idzie szybsze wypiekanie. Miski do wypieku mogą być wykonane z blachy litej lub perforowanej grubości 1,0mm; 1,5mm Ramka wykonana z blachy aluminiowej litej grubości 1,5mm
Standardowe wymiary:
- – 600×400 12 gniazd (średnica gniazda 100mm)
- – 600×400 8 gniazd (średnica gniazda 120mm)
- – 600×400 6 gniazd (średnica gniazda 150mm)
- – 780×580/800*600 24 gniazda (średnica gniazda 100mm)
- – 780*580/800×600 15 gniazd (średnica gniazda 120mm)
- – 780*580/800*600 120 gniazd (średnica gniazda 150mm)
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha zapiekanka/hot-dog
Służąca do wypieku zapiekanek lub bułek hotdogowych. Dołki wypiekowe mogą być płaskie lub półokrągłe. Dołki wypiekowe wykonane z blachy aluminiowej perforowanej lub litej grubości 1,0mm; 1,5mm. Ramka wykonana z blachy aluminiowej litej grubość 2,0mm
Standardowe wymiary:
- – 600×400 dołki wypiekowe 295x60mm (10 dołków)
- – 800×600 dołki wypiekowe 295x60mm (24 dołki)
Wykonujemy także blachy w/g wzoru i wymiarów klienta
Blacha aluminiowa do wypieku mufinów lub ciastek typu cupcakes
Blacha dzięki licznym otworom i dnie wykonanym z blachy perforowanej pozwala na równomiernie wypieczenie ciastek. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,5mm;
Standardowe wymiary:
- – 600×400 otwór 45mm ( 54 papiloty) – Blacha na mufiny
- – 600×400 otwór 70mm ( 24 papiloty) – Blacha na mufiny
- – 600×400 otwór 60mm ( 24 papiloty) – Blacha na Cup Cake
Wykonujemy także blachy w/g wymiarów klienta
Taca wystawowa złota 3 lub 4 rantowa
Bacha służąca do ekspozycji produktów piekarniczych i cukierniczych. Jej złoty kolor świetnie podkreśla wygląd eksponowanych na niej wyrobów. Blacha wykonana jest z aluminium i poddana została procesowi anodowania. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm
Standardowe wymiary:
- – 600x400x15mm
- – 600x200x15mm
- – 300x400x15mm
Wykonujemy także blachy wystawowe złote w/g wymiarów klienta
Taca wystawowa czarna 3 lub 4 rantowa
Bacha służąca do ekspozycji produktów piekarniczych i cukierniczych. Świetnie komponuje się z jasnym, nowoczesnym wyposażeniem cukierni lub sklepu Blacha wykonana jest z aluminium, blacha malowana. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm.
Standardowe wymiary:
- – 600x400x15mm
- – 600x200x15mm
- – 300x400x15mm
Wykonujemy także blachy wystawowe czarne w/g wymiarów klienta
Taca wystawowa nierdzewna 3 lub 4 rantowa
Bacha służąca do ekspozycji produktów piekarniczych i cukierniczych. Świetnie komponuje się z jasnym, nowoczesnym wyposażeniem cukierni lub sklepu Blacha wykonana jest z blachy nierdzewnej. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 0,8mm.
Standardowe wymiary:
- – 600x400x15mm
- – 600x200x15mm
- – 300x400x15mm
Wykonujemy także blachy wystawowe nierdzewne w/g wymiarów klienta
Taca wystawowa aluminiowa 3 lub 4 rantowa
Bacha służąca do ekspozycji produktów piekarniczych i cukierniczych. Jej srebrny kolor świetnie podkreśla wygląd eksponowanych na niej wyrobów. Blacha wykonana jest z aluminium. Grubość blachy z której wykonujemy produkt 1,0mm.
Standardowe wymiary:
- – 600x400x15mm
- – 600x200x15mm
- – 300x400x15mm
Wykonujemy także blachy wystawowe złote w/g wymiarów klienta
Blachy cukiernicze
Pieczenie ciast i różnego rodzaju dań wymaga nie tylko doskonałej znajomości przepisu, najlepszych składników czy przestrzegania zalecanego czasu przygotowania, ale również dobrej jakości blachy. W naszej ofercie przygotowaliśmy wiele modeli, które sprawdzą się zarówno w domowym zaciszu, wśród osób, które nie wyobrażają sobie niedzielnego deseru bez puszystego placka drożdżowego, jak i profesjonalnych piekarzy czy cukierników szukających nowoczesnych rozwiązań. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi produktami.
Niezawodne blachy dla piekarni i nie tylko
Mamy bogaty wybór produktów o wszechstronnym zastosowaniu. Polecamy blachy dla cukierni i piekarni 2, 3 lub 4-rantowe. Znajdziesz u nas modele do wypieku bagietek ze specjalnym perforowaniem ułatwiającym cyrkulację powietrza, a także do zapiekanek, mufinów, bułek hamburgerowych. Szczególnie polecamy blachy cukiernicze zamykane, które w szybki i łatwy sposób pozwalają na wyjęcie upieczonego ciasta już od pierwszego kawałka.
Blachy piekarnicze o różnej grubości, blachy piekarnicze transportowe
Nasze blachy wypiekowe dostępne są w różnych wariantach grubości. W ofercie znajdziesz blachy piekarskie ze stali zwykłej oraz nierdzewnej o grubości 0,6 lub 0,8 mm i 1 mm, a także blachy cukiernicze aluminiowe wykonane z arkuszy o grubości 1,5 lub 2,0 mm. Każda z nich charakteryzuje się doskonałą trwałością, idealnym, równomiernym nagrzewaniem i doskonałym oddawaniem ciepła. Dzięki dostępnym w ofercie produktom stworzysz niezapomniane ciasta, różne rodzaje pieczywa oraz inne dania.
Nowoczesne blachy cukiernicze perforowane — dla jeszcze szybszego pieczenia
Doskonale wiemy, jak ważna jest w gastronomii sprawność i szybkość przygotowywania dań. Dlatego oddajemy w ręce Klientów blachy piekarnicze perforowane przyspieszające cyrkulację powietrza, a co za tym idzie — znacznie skracające proces wypieku poszczególnych dań. Nasze produkty doskonale sprawdzają się w piecach obrotowych. W ofercie mamy także blachy silikonowane, które wykonujemy na specjalne zamówienie Klienta.
Szukasz trwałego, niezawodnego produktu o wszechstronnym zastosowaniu? Wybierz blachy stalowe!
Jako producent blach cukierniczych i piekarniczych nie mogliśmy pominąć w naszej ofercie ponadczasowych blach czarnych. Te uniwersalne produkty szybko nagrzewają się i długo oddają ciepło, gwarantując skrócenie całego procesu przygotowania ciast czy innych wyrobów. Dzięki spawanym narożnikom model ten jest trwały i odporny na uszkodzenia, a także stabilny — blacha nie wygina się, dzięki czemu długo zachowuje swój pierwotny kształt.
Producent blach piekarniczych — ZPH DAREK
Nasze produkty, takie jak blachy piekarnicze silikonowane, aluminiowe czy stalowe posiadają niezbędne atesty i świadectwa, dzięki czemu możesz mieć stuprocentową pewność, że są bezpieczne dla żywności oraz konsumenta. Wysokiej jakości materiały, z których zostały zrobione, gwarantują wieloletnią trwałość nawet przy intensywnej eksploatacji. Jeśli jesteś zainteresowany ich zakupem — serdecznie zapraszamy do kontaktu. Z chęcią odpowiemy na wszelkie pytania lub wykonamy blachę na specjalne zamówienie.
Blacha do chleba (foremka) na zakwasie
Chleb na zakwasie jako pierwsi wyprodukowali starożytni Egipcjanie, około 4000 lat temu. Przypisuje się im również stworzenie pierwszego na świecie pieca chlebowego. W Polsce, poza byciem wartościowym posiłkiem do zaspokojenia głodu, wypiek ten ma dość duże znaczenie kulturowe jako symbol dostatku — obecny w prozie, poezji, a nawet modlitwach. Współcześnie zrobienie dobrego chleba na zakwasie jest sztuką, która do sukcesu potrzebuje nie tylko odpowiednich składników, ale też narzędzi. Blacha (foremka) z naszego asortymentu świetnie sprawdzi się w tym właśnie celu!
Niezawodne blaszki ze stali nierdzewnej
Stal nierdzewna to jeden z najczęściej wykorzystywanych materiałów do produkcji przedmiotów wykorzystywanych w branży gastronomicznej. Kuchnie w profesjonalnych restauracjach czy kawiarniach najczęściej są niemal w całości zbudowane właśnie z tego metalu. Wynika to z bardzo prostego powodu — jest on wytrzymały oraz bardzo łatwy do wyczyszczenia, co przy produkcji i serwowaniu żywności, zwłaszcza na masową skalę, stanowi ogromną zaletę. W naszej ofercie posiadamy niezawodne blaszki ze stali nierdzewnej, doskonale nadające się do mniejszych partii wypieków.
Blacha wypiekowa — jaką wybrać?
Współcześnie istnieje ogromny wybór produktów do pieczenia. Nie inaczej jest w przypadku blach wypiekowych. Wybierając tego rodzaju narzędzie, należy zwrócić uwagę na kilka czynników, takich jak m.in. grubość, materiały użyte do jego wytworzenia czy przeznaczenie. Przykładowo foremka (blacha) do chleba na zakwasie będzie się różniła kształtem oraz innymi parametrami od blaszek ze stali nierdzewnej używanych przy pieczeniu babeczek. Zachęcamy do przejrzenia naszych blach i innych akcesoriów piekarskich!